Επιλογή Σελίδας

ArCADia 11 AddOns

 

Υποστήριξη κατά την ανάπτυξη σχεδίων υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος σε εφαρμογές CAD

Add Ons

ArCADia 11 BIM – Υποστυλώματα Οπλισμένου Σκυροδέματος

Ειδικό τμήμα του συστήματος ArCADia BIM, βασισμένο στην ιδεολογία της Building Modeling Information (BIM).

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για σχεδιαστές δομών και έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρήστη κατά την ανάπτυξη σχεδίων υποστυλωμάτων οπλισμένου σκυροδέματος σε εφαρμογές CAD.

Δειτε Περισσοτερα

3

Το ArCADia-REINFORCED CONCRETE COLUMN είναι μια εφαρμογή βασισμένη σε αντικείμενα που χρησιμοποιεί δεδομένα 2D που εισήγαγε ο χρήστης (με τη μορφή προβολών και τμημάτων) για να δημιουργήσει ένα τρισδιάστατο μοντέλο ενίσχυσης της στήλης που μπορεί να τροποποιηθεί ελεύθερα και το οποίο επιτρέπει, για παράδειγμα, στους νέους τομείς να δημιουργηθούν.

Η σχεδίαση του ενισχυτικού στοιχείου με αυτήν την Εφαρμογή είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του EN 1992-1-1 Eurocode 2: Σεπτέμβριος 2008. Η Εφαρμογή επιτρέπει στον σχεδιαστή να εισάγει χειροκίνητα τα δεδομένα ενίσχυσης και επίσης να συλλέγει αυτά τα δεδομένα απευθείας από τις εφαρμογές υπολογισμού: Μονάδα EuroŻelbet του R3D3 Το λογισμικό 3D-RAMA και η στήλη PN-EN του οπλισμένου σκυροδέματος του συστήματος Constructor.

Είναι επίσης δυνατή η αντιγραφή επιλεγμένης, ήδη συμπληρωμένης στήλης από το ίδιο ή προετοιμασμένο προηγούμενο αρχείο.

Αυτή η ενότητα επεκτείνει τις δυνατότητες του προγράμματος ArCADia BIM με προηγμένες λειτουργίες, πράγμα που σημαίνει ότι μέρος των επιλογών μοντελοποίησης κτιρίων είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα ArCADia BIM : ArCADia BIM LT, ArCADia BIM ArCADia, BIM PLUS.

Απαιτήσεις προγράμματος:

Προκειμένου να λειτουργήσει, όλες οι συγκεκριμένες ενότητες απαιτούν άδεια για:

 • ArCADia LT ή ArCADia ή ArCADia PLUS  ή λογισμικό Autodesk AutoCAD®
 • Εάν μια συγκεκριμένη ενότητα εγκαθίσταται ως επικάλυψη για το λογισμικό AutoCAD®, απαιτείται η ενότητα AC ArCADia.

Ξεκινήστε Τώρα…

Χαρακτηριστικα BIM

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κατασκευή των δομικών συστημάτων των οροφών με σκάλες Teriva, που περιέχουν όλα τα βασικά στοιχεία του συστήματος: δοκίδες οροφής, ενισχυτικές νευρώσεις, κρυφές νευρώσεις, ανταλλαγές, πλέγματα στήριξης και επιπλέον όλους τους απαραίτητους καταλόγους υλικών, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων που απαιτούνται για την κατασκευή της οροφής, χάλυβα οπλισμού και μονολιθικό σκυρόδεμα.

Εισαγωγή της δοκού σύνδεσης με την τοποθέτηση του διαμήκους οπλισμού και των συνδετήρων.

Αυτόματη προβολή 3D κατασκευής που δημιουργήθηκε με βάση ένα τρισδιάστατο αρχιτεκτονικό μοντέλο ενός κτιρίου.

Μεταφορά της θέσης και του υλικού καθώς και της διατομής της ράβδου στην προβολή κατασκευής. Περνώντας τα εναπομείναντα στοιχεία του αρχιτεκτονικού μοντέλου με τη μορφή μιας επεξεργασμένης ή διαφανούς τρισδιάστατης προβολής και στην περίπτωση αρθρωτών αξόνων, στοιχείων ράβδου και επιφανειακών στοιχείων επίσης με τη μορφή ενεργού υποστρώματος.

Προηγμενες λειτουργιες της ενοτητας

ArCADia 11 BIM – Υποστυλωματα Οπλισμενου Σκυροδεματος

Γεωμετρία

 • Ικανότητα σχεδιασμού πολλών στηλών ως μέρος ενός ενιαίου εγγράφου και αντιγραφή μοντέλων μεταξύ εγγράφων.
 • Δυνατότητα κατασκευής της γεωμετρίας και της ενίσχυσης του στοιχείου σε δύο ή τέσσερις βασικές πλευρικές όψεις και σε οποιοδήποτε αριθμό διατομών στηλών.
 • Διαθέσιμες διατομές: ορθογώνια, κυκλική, γωνιακή, σχήμα Τ, κανάλι, ζέτα και ράβδο Ι με αυτόματο στήριγμα για ορθογώνιες και στρογγυλές στήλες.
 • Δυνατότητα επέκτασης της γεωμετρίας της στήλης με τη στήλη του ανώτερου επιπέδου και τον τραυματισμό σύνδεσης στον άνω κόμβο ή στο ύψος του.

Ενίσχυση

 • Δημιουργία διαμήκους οπλισμού με τη δυνατότητα αυτόματης κάμψης του μέσα στο τραβέρσα ή τοποθέτησή του στη στήλη του ανώτερου επιπέδου.
 • Αυτόματη δημιουργία εγκάρσιου οπλισμού στήλης ορθογωνικής διατομής υπό μορφή τετράκλινων και τετράκλινων συνδετήρων, κατανεμημένων στις περιοχές που ορίζονται από τον χρήστη.
 • Αυτόματη δημιουργία τυπικού εγκάρσιου οπλισμού για άλλες μορφές του τμήματος.
 • Αλλαγή της κατεύθυνσης του τετραποδικού βραχίονα στο τμήμα της στήλης.
 • Απαιτούνται αυτóματα οι απαιτούμενες ακτίνες λυγίσματος των ράβδων.
 • Τα μήκη αγκύρωσης των διαμήκων ράβδων λαμβάνονται αυτόματα υπόψη όταν κάμπτονται στις εγκοπές και εισάγονται στη στήλη του ανώτερου επιπέδου, σε περίπτωση ορθογώνιας και στρογγυλής στήλης.
 • Το κάλυμμα του διαμήκους και εγκάρσιου οπλισμού που κατανέμεται μέσα στο ενισχυμένο στοιχείο λαμβάνεται αυτόματα υπόψη.
 • Η δυνατότητα σχεδιασμού ράβδων οποιουδήποτε σχήματος.
 • Το σχήμα και οι ιδιότητες των ράβδων είναι επεξεργάσιμα.

Διάφορα

 • Η διαστασιολόγηση του οπλισμού διατίθεται σε μονάδες mm ή cm, με ρυθμιζόμενη ακρίβεια.
 • Αυτόματη εξόρυξη των ράβδων μαζί με τις διαστάσεις και τις περιγραφές τους (στοιχεία ράβδων).
 • Οι περιγραφές των ράβδων μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιαδήποτε θέση εντός των προβολών και των τμημάτων των στοιχείων.
 • Αυτόματη και συνεχής αρίθμηση κάθε οπλισμού σε ένα μόνο αρχείο.
 • Η γεωμετρία της στήλης μπορεί να τροποποιηθεί ελεύθερα.
 • Αυτόματη δημιουργία και τροποποίηση της λίστας οπλισμού με βάση το μοντέλο οπλισμού που δημιουργήθηκε (Ο κατάλογος για ένα μόνο στοιχείο ή για ολόκληρο το σχέδιο).
 • Αυτόματη δημιουργία μοντέλου ενισχυμένης στήλης με βάση τον υπολογισμό που πραγματοποιήθηκε στη μονάδα EuroŻelbet του R3D3 3D-RAMA 3D ή της εφαρμογής R2D2 Rama 2D και στην ενότητα PN-EN στήλης οπλισμένου σκυροδέματος της εφαρμογής κατασκευαστή.
  3D προβολή του παραγόμενου μοντέλου ενίσχυσης της στήλης.

Επικοινωνία

ACE-Hellas S.A. | Integrated Solutions

CAD Solutions

Ανάπτυξη, διάθεση και υποστήριξη τεχνικού λογισμικού.

Τα Γραφεια Μας

Αιγαίου Πελάγους 6, 15341, Αγία Παρασκευή, Αθήνα, Ελλάδα

Ωρες Λειτουργιας

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 17:00
Σαβ. - Κυρ. - Αργίες : Κλειστά

Επικοινωνια

Τ: +30 210 60 68 600
E: info@ace-hellas.com
W: www.ace-hellas.com