Επιλογή Σελίδας

ArCADia 11 AddOns

 

Σχεδιασμός εξωτερικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής τάσης

Add Ons

ArCADia 11 BIM – Δίκτυα Ενέργειας

Ειδικό τμήμα του συστήματος ArCADia BIM, βασισμένο στην ιδεολογία της Building Modeling Information (BIM).

Το ArCADia-POWER NETWORKS επιτρέπει τη δημιουργία επαγγελματικής τεκμηρίωσης σχετικής με το σχεδιασμό εξωτερικών δικτύων χαμηλής τάσης.

Δειτε Περισσοτερα

3

Το πρόγραμμα επιτρέπει την αντικειμενοστραφή δημιουργία σχεδίων για εξωτερικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας στα χωρικά αναπτυξιακά σχέδια ή την προετοιμασία των σχεδίων των χρηστών που δείχνουν ένα δίκτυο ισχύος ξεκινώντας από έναν μετασχηματιστή χαμηλής τάσης σε ένα πίνακα διανομής ενός κτιρίου.

Αυτή η ενότητα επεκτείνει τις δυνατότητες του προγράμματος ArCADia BIM με προηγμένες λειτουργίες, πράγμα που σημαίνει ότι μέρος των επιλογών μοντελοποίησης κτιρίων είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα ArCADia BIM : ArCADia BIM LT, ArCADia BIM ArCADia, BIM PLUS.

Απαιτήσεις προγράμματος:

Προκειμένου να λειτουργήσει, όλες οι συγκεκριμένες ενότητες απαιτούν άδεια για:

  • ArCADia LT ή ArCADia ή ArCADia PLUS  ή λογισμικό Autodesk AutoCAD®
  • Εάν μια συγκεκριμένη ενότητα εγκαθίσταται ως επικάλυψη για το λογισμικό AutoCAD®, απαιτείται η ενότητα AC ArCADia.

Ξεκινήστε Τώρα…

Προηγμενες λειτουργιες της ενοτητας

ArCADia 11 BIM – Δικτυα Ενεργειας

Η δημιουργία δομικών διαγραμμάτων δικτύων που αρχίζουν από την πηγή ενέργειας στο τελικό αντικείμενο.

Η λειτουργικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί γρήγορα ένα σχέδιο του δομικού διαγράμματος ενός προτεινόμενου δικτύου. Το διάγραμμα περιέχει την τοπολογία του προτεινόμενου δικτύου

Βελτίωση των τεχνικών υπολογισμών με την εισαγωγή των συντελεστών λειτουργίας και σύνθετης αντίστασης για τον βρόχο βραχυκύκλωσης στη δομή του “καλωδίου”, που επιτρέπει υπολογισμούς βραχυκυκλώματος της εσωτερικής γραμμής τροφοδοσίας από τον συνδετήρα καλωδίου στην πλακέτα διανομής στο κτίριο καθώς και υπολογισμούς της χωρητικότητας φορτίου κάθε τμήματος του σχεδιασμένου δικτύου.

Η δυνατότητα δημιουργίας συντεταγμένων ερευνών στα σχέδια χωροταξικής ανάπτυξης. Μόλις επισημανθούν τα σημεία έρευνας, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει μια αναφορά στις συντεταγμένες Χ και Υ σε ένα αρχείο RTF. Η λειτουργικότητα είναι πολύ χρήσιμη όταν ένας σχεδιαστής πρέπει να παρουσιάσει τις συντεταγμένες της έρευνας των σχεδιαζόμενων σημείων καμπής του δικτύου σε μια ομάδα έγκρισης σχεδίου τεκμηρίωσης.

  • Το κουτί σύνδεσης καλωδίων.
  • Η δυνατότητα υποκατάστασης μιας προβολής συμβόλων για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και η δημιουργία συμβόλων χρήστη για σχεδιασμένα αντικείμενα.
  • Μια πλούσια βιβλιοθήκη αντικειμένων και η δυνατότητα του χρήστη να δημιουργήσει τα δικά του αντικείμενα.

Το πρόγραμμα επιτρέπει την αντικειμενοστρεφή δημιουργία σχεδίων για εξωτερικά δίκτυα ενέργειας στα χωρικά αναπτυξιακά σχέδια καθώς και την προετοιμασία των σχεδίων των χρηστών που δείχνουν ένα δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ξεκινώντας από ένα μετασχηματιστή χαμηλής τάσης στον πίνακα διανομής ενός κτιρίου.

  • Η εκτέλεση όλων των βασικών υπολογισμών για ένα δίκτυο.
  • Δημιουργία επαγγελματικής τεχνικής τεκμηρίωσης και λογαριασμών των υλικών που χρησιμοποιούνται στο σχεδιασμό για περαιτέρω επεξεργασία.
  • Σχεδιασμός δικτύων καλωδιακής και εναέριας ενέργειας.
  • Η ταχεία και αποτελεσματική προετοιμασία του σχεδιασμού μιας σύνδεσης ισχύος στις εγκαταστάσεις κτιρίου και ο σχεδιασμός ενός συστήματος εξωτερικού φωτισμού, π.χ. φωτισμός δρόμων, δρόμων, χώρων στάθμευσης, κ.λπ.

Για κάθε προγραμματισμένη γραμμή ισχύος, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει προστατευτικές συσκευές για βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη προστατευτικών συσκευών ή δημιουργώντας τα δικά τους αντικείμενα.

Χαρακτηριστικα BIM

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σχεδίαση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με πίνακες διανομής, πρίζες, συνδετήρες, κιβώτια, φωτιστικά.

Ορισμός των καλωδιακών διαδρομών.

Μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη καταλόγων κατασκευαστών στοιχείων ηλεκτρικής εγκατάστασης.

Δυνατότητα αποστολής δεκτών σε μια συγκεκριμένη πλακέτα διανομής (διευθυνσιοδότηση)

Δυνατότητα τροποποίησης των συμβόλων των καταχωρημένων αντικειμένων και εκχώρηση των δεκτών σε μια συγκεκριμένη πλακέτα διανομής.

Δημιουργία μιας λίστας υλικών που χρησιμοποιούνται στο έργο.

Επικοινωνία

ACE-Hellas S.A. | Integrated Solutions

CAD Solutions

Ανάπτυξη, διάθεση και υποστήριξη τεχνικού λογισμικού.

Τα Γραφεια Μας

Αιγαίου Πελάγους 6, 15341, Αγία Παρασκευή, Αθήνα, Ελλάδα

Ωρες Λειτουργιας

Δευτέρα - Παρασκευή: 09:00 – 17:00
Σαβ. - Κυρ. - Αργίες : Κλειστά

Επικοινωνια

Τ: +30 210 60 68 600
E: [email protected]
W: www.ace-hellas.com